Emlékszel még ki ő?

Világító szürkés zöld szeme rabul ejtette a hetvenes évek TV-nézőit – függetlenül attól, hogy melyik nemhez tartoztak. Két metsző foga közötti kis rés csak még érdekesebbé tette megjelenését. Vonzó Egyéniség. 
A nyolcvanas évek egyik legismertebb reklámarca volt. És ami a legnagyobb szó: meg is maradt emlékezetünkben.

Liener Márta szakközépiskolát végzett, majd Tanítóképzőbe járt, tanított is, három és fél évet, Óbudán a Czabán Samu Általános Iskolában. Magyar nyelv- és irodalmat. Közben pedig tándalénekes-képző stúdióba járt.

Liener Márta a SUGÁR Üzletközpont háziasszonya volt. A Magyar Hirdető által került a Sugár Üzletközpont látókörébe. A reklám forgatókönyvét Kenyeres Gábor írta, Sztevanovity Dusánnal együtt. Dusán volt az, aki rávette, hogy legyen az üzletközpont reklámarca.
Vonzotta a tekinteteket, első pillanattól kezdve rendkívül színpatikus volt a közönségnek.
Természetességével, apró szépséghibájával, ami igazából szexepiljévé vált – közelebb került az átlagemberekhez.
Amúgy is abban az időben tűnt fel a reklámfilmekben, amikor még újdonságként néztük – szabályos kis külön műsor volt, a gyerekek diadalordítással vonultak be egy-egy reklámblokk kezdetén, hogy végre…
Annak idején, még az Egymillió fontos hangjegy c. műsorban ismerkedtek meg. Modellként, műsorvezetőként, énekesnőként tevékenykedett. Amúgy jóval korábban énekelt már, mint hogy modell lett volna.

Elvégezte a Rádió Tánczenei Stúdióját is. 1979-ben Zorán tévéműsorában is szerepelt, és részt vett a Tánc- és Popdalfesztiválon is 1981-ben a Nem kell mindent értened c. dallal. Vokálozott is, és a Modell Trió tagja volt. Műsorvezetője volt a Sárga tengeralattjáró műsornak. Az S-modell-reklámok reklámzenéig ő énekelte fel az M7 együttessel. Az RTL Klub Heti Hetes főcímdalát is. Manapság klubokban énekel. 1977. óta pedig van egy divatügynöksége, a Hollywood Casting , annak a vezérigazgatói posztját tölti be.
Fotó: https://femina.hu/hazai_sztar/liener-marta-sugar/ , Zárai Péter, MTI, Füles, Nlc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.