Vajon kik láthatók ezen a régi képen?

 Az apuka Hendel Péter néven született Budapesten, Nemzet Művésze, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színész, színigazgató, rektor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem doktora, Érdemes, és Kiváló művész, sok-sok cím, titulus tulajdonosa.A nagyközönség Huszti Péterként ismeri, és szereti..A fekete-fehér fotó 1975-ben készült, a másik felnőtt, a volán mögött Piros Ildikó színművésznő, akivel ekkor már házasságban éltek.Egy jópofa – a korra nem jellemzően – nem igazán beállított felvétel, minden mozdulat, minden gesztus természetesként hat.
 Piros Ildikó Kecskeméten született 1947. december 23-án, ő Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas gyönyörű magyar színésznő, érdemes művész.
Első férje 1969-től Pintér Tamás kaszkadőr volt, tőle egy fia született, Pintér András.
Ugyan Huszti Péternek is volt ekkor már egy fia Dőry Virágtól, első házasságából, de ő ekkor, a fotó készítésekor már 9 éves volt, úgyhogy a képen szereplő kisfiú minden bizonnyal  Pintér András, aki ekkor még csak maximum 5-6 éves lehetett. 

 

Később persze közös gyermekük is született, egy év múlva, Huszti Gergely… Vele láthatók a fenti két színes képen, 1978-ban.
Azóta, a fotó készítése óta jó pár év telt el, egy biztos, Piros Ildikó most is annyira vonzó, mint annak idején – valahogy nem fog rajta az idő… Vagy – jól viseli… 
Fotó: Fortepan/Bojár Sándor, Magyar Konyha Online, Kontár Gyula fotói, A Hét,1978.12.09., Ország-Világ, 1978.05.03. Ács Irén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük