Az egyik legfelkészültebb, és legjobb műsorvezetőnk, újságírónk volt

Csúnya kifejezés, de valóban “sütött róla az értelem”
Lehetett szeretni, vagy nem szeretni, de azt mindenki elismerte, hogy rendkívül intelligens újságíró volt.

Budapesten született 1964. május 9-én, és 2008. október 3-án hunyt el mindössze 44 évesen, egy televízió riportot követően.

Édesapját Albert Józsefnek, édesanyját Szabó Róza Annának hívták. 2 évet a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, majd elvégezte az ELTE angol-történelem szakát, utána pedig a MÚOSZ Újságíró iskolájában szerzett diplomát.

 

Albert Györgyi 1987-tól már a Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségének angol részlegében dolgozott, majd az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség, és a Reggeli Csúcs műsorvezetője volt.  Volt a Petőfi Rádió külsős szerkesztő-, és a Calypso Rádió műsorvezetője is.

Dolgozott a Magyar Televízióban a Mozi Top 10-ben, A Reggel-ben, majd a Nap-keltében, később a Múzsa műsorvezetője lett.  Filmfesztiválokról tudósított, de dolgozott a MTV-nek divat- és kultúrális témában is.  Később a Nemzeti Színház sajtószóvivője lett, majd sajtó és PR-menedzserként tevékenykedett.  Többször közvetítette az Oscar-díj átadást, később pedig az ATV-ben is dolgozott.

 

 

Olyan filmsztárokkal, és zenészekkel készített interjút, mint Travolta, Glenn Close, Madonna, Gregory Peck, Paul Simon…
Hosszú ideig anorexiás volt, kegyetlen fogyókúrákba kezdett, csont-bőrre fogyott. Túl nagy volt benne a megfelelni akarás, ráadásul magánélete nem volt mindig sikeres. Az alkoholba menekült.
A sors kegyetlen fintora, hogy élete pont rendeződni látszott, amikor elragadta a halál.

Fotó: Fotó: RAS Archívum

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük