Egy kisfiú, egy kislány, és egy édesanya – mindhárman ismert emberek…

Sőt – az édesapa is…Az anyuka Budapesten született 1938. május 3-án, a hatvanas évek egyik legismertebb énekesnője. 

 

Apja Toldy István, édesanyja Worschitz Mária.

Toldy Mária a Magyar Rádió tánczenei stúdiójában kezdett énekelni, Balassa P. Tamás tanítványaként.

1967-ben Majláth Júlia Rövid az élet…c. dalával első helyezést ért az az akkoriban még évente megrendezett – hatalmas közönséget megmozgató – Táncdalfesztiválon.

Eredetileg  énektanár akart lenni, így amikor felkérték, hogy tanítson, akkor elvállalta. Így régi álma is teljesült, és gyermekeire is több ideje jutott.
Az Operettszínház stúdiójában ének oktató.  Férje Malek Miklós Erkel Ferenc díjas zeneszerző, és zenész. Lánya Malek Andrea, EMeRTon-díjas énekes, színésznő,  aki  a képen is látható jobb oldalt, és fia ifjú Malek Miklós zenész, producer.

 

Malek Andrea 1968. március 13-án született Budapesten. Zenei általánost végzett, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zongora tanszakát végezte el.
1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.
Játszott a Fővárosi Operettszínházban még Tímár Béla rendezésében, a Rockszínházban, a Nemzeti Színházban.  Országosan ismertté a Szomszédok mentőorvos gyakornokaként lett.

ifj. Malek Miklós szintén Budapesten született 1975. április 15-én – producer, dalszerző, Los Angelesben él.
Klasszikus zenét tanult, elvégezte a Zeneakadémia zongoraművész tanszakát, majd mikor átvette  diplomáját az USA-ba költözött, ott akarta folytatni zenei tanulmányait.
Leszerződtette egy zeneműkiadó. Több híresség lemezein is közreműködött mint hangszerelő-hangmérnök.

2006-ban Los Angelesben stúdiót épített.  2010-ben itthon az RTL klub X-Faktor műsorának mentora volt, innentől 3 éven keresztül töltötte be ezt a feladatot.
Fotó: Kiskegyed, Újszó, ATEMPO.skForrás: Wikipedia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük