Melyik 1975-ös filmsorozat első részének stábfotója lehet ez a felvétel?

1975-76-ban készült a Magyar Televízió berkein belül egy sorozat Szamos Rudolf Kántor nyomoz, és folytatása, Kántor a nagyvárosban című regényei alapján.
Főszereplője Kántor, és Tóti Tibor, aki főnökétől kapta a Csupati nevet. Mindketten valóságos személyek voltak, Kántor a rendőrség egyik legeredményesebb nyomozókutyája volt.  Ez a  sorozat indította el a későbbi rendőrségi nyomozókutyák köré épített bűnügyi sorozatokat – legalábbis a közelünkben biztosan…

Érdekesség, hogy a filmben Kántort nem egy vadidegen kutya formálta meg, hanem saját fia, aki külsőre igencsak hasonlított rá, bár nem ért el olyan sikereket, mint apja.  A film készítésénél a valódi gazda segítségét is igénybe vették.

A filmben minden meg volt, ami sikeressé tehette. Ismert, népszerű színészek alakították a főszerepeket, ott volt egy kutya, ami általában látatlanban is biztosra jelzi a nagy nézettséget. Annak idején az ilyen típusú filmek még újdonságnak számították, főleg, hogy ez nem csak bűnügyi történet volt, hanem vígjátéki elemeket is tartalmazott. És a rendőrök  is igencsak emberinek tűntek benne, úgy viselkedtek mint egy átlagember, erényekkel, hibákkal felvértezve. Könnyű volt azonosulni a szereplőkkel.

 

A főszerepet Madaras József alakította, aki azelőtt is igencsak népszerű volt már, ezzel a sorozattal pedig végképp belopta magát a tévénézők szívébe.

Aztán Szilágyi Tibor, Horváth Sándor Benkő Péter, Benkő Gyula, Láng József, Somogyvári Rudolf, Vogt Károly és még sokan-sokan tettek azért, hogy a mai napig emlékezetes legyen az 5 epizód.
A felvétel 1975-ös,  1. rész stábfotója volt, látható rajta Somogyvári Rudolf, Benkő Péter, Szilágyi Tibor, Petrik József, Madaras József, és még egy színész. Ha valaki tudja, hogy ki ő, akkor kommenteljen – legyen teljes a kép!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük