Bujtor István és Koncz Gábor…Na, hogy hívják a két katonát?

 

A sorozatot 1969-től sugározta a televízió, összesen 15 rész készült belőle.
Előtte csak két magyarok készítette tv-sorozatot láthattunk, a Tenkes kapitányát, és a Princ a katonát.
Rendezője Herskó János volt, (ő rendezte a Tizedes meg a többieket is) de többen álltak segítségére, köztük volt Szabó István, vagy Sándor Pál.  A Bors főcím zenéjét a kor ismert zeneszerzője, Vujicsics Tihamér szerezte.

Címszereplője Sztankay István volt – innentől ha valaki meglátta ez a név ugrott be neki róla. A kor szokásának megfelelően még az apró szerepeket is elismert és közkedvelt művészek alakították.

Az ő figuráján kívül még három szerepkör lett igazán közkedvelt, Dániel Ede, Bors Máté társa a bajban, aki görög-latin szakos tanár, egyben tolmács, és több nyelven folyékonyanbeszél. Ezt a szerepet alakította Antal Imre, ez az egyéniség igencsak közel állt hozzá.

És ott volt Ormándy és Zentai, vagyis Oszi és Dezső. Ők a főszereplőt akarják állandóan elkapni, de természetesen hiába az igyekezet, mert a jók mindig megmenekülnek, Osziék pedig felsülnek…
Fotó: Készítette: Mafilm, Magyar Televízió – https://www.youtube.com/watch?v=wEe5XdnUFDY, filmkocka, https://hu.wikipedia.org/w/index.php?curid=1362897

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük