Ő tette szállóigévé ezt a mondatot – “Csóközön, szívem egyetlen Királynője!”

1957. március 9-én született Budapesten.  Édesapja Bajor Rezső, édesanyja Hodálik Judit volt.

Bajor Imre 19 évesen a Déryné Színházban kezdte pályáját, de valójában a Balettcipő lokálból indult. Ez a hely abban az időben elég népszerű volt művészkörökben. Itt látta meg Verebes István, és kérdezett rá, hogy mivel foglalkozik, mert Bajor volt a társaság központja. Verebes közrejátszott Berényi Gábornál, így kapott egy kis szerepet egy gyermekdarabban a Játékszínben, aztán a próba után jött a a Hyppolit a lakáj. Ez már a későbbi barát, Verebes rendezésében.
Utána következett a Déryné Színház, majd a Játékszín, aztán szabadúszó lett. Ekkoriban indult a Heti hetes, és a Szomszédok is, ami aztán meghozta számára az igazi népszerűséget. A címbéli szófordulatok is ezt a korszakot idézik.
Játszott sorozatban, filmben, sok tv-show-ban fellépett, egyénisége, és az, ahogy a közönség szerette a siker biztosítéka volt.
Önálló estje volt, címe Oli úr szlogenje: Csóközön volt.
A kilencvenes évektől fellépett a Rádiókabaréban, szállóigévé vált “én, a Gyula, meg az Ottó,  a Tóth Ottó”
Mint oly sok színész, ő is lámpalázzal küzdött, viszont ez a lámpaláz kell a kimagasló alakításhoz.
Szinkronszínészként is dolgozott.
Próbálkozott az üzleti élettel is, nem neki való volt, ezelőtt 9 évvel kimerültség miatt összeesett, vérnyomás problémákkal küzdött, 4 év múlva kiderült, hogy rákos, agydaganata van.
Magán úton próbált gyógyulást keresni, nem sikerült.
2014 augusztus elején elhunyt.
Fia filmrendező, lánya pedig színésznő lett.
Rádió nívódíjas volt két évben is, megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend kiskeresztjét, majd tisztikeresztjét, a Karinthy-gyűrű tulajdonosa, Story Ötcsillag díjas volt az év színésze kategóriában, Pepita díjas, és négyszeres Bonbon-díjas. Bohém életet élt, legendásan nagy barátság fűzte a nemrég elhunyt Koós Jánoshoz.
Ugyancsak nagy barátság fűzte a már többször megemlített Verebes Istvánhoz. Mikor Bajor Imre meghalt, akkor készítettek egy Heti Hetes emlékműsort, hisz Bajor rendszeres tag volt a csapatban. Ebben az adásban jelképesen üresen hagyták a székét. Sok vendéget meghívtak erre a műsorra, viszont Verebes nem volt ott, annyira mély barátság fűzte őket össze, hogy nem tudta volna végig csinálni…
Barátai közül sokan készülékükben őrzik a mai napig telefonszámát.
Koós Jánossal is  rendező barátjánál ismerkedtek meg, Koós úgy mesélt róla, hogy első pillanattól kezdve egy különös, cinkos kapcsolat volt köztük.
Egyik ismert mondása: Tehetségesnek lenni egy tíz százalékos alap. Iszonyú sok szerencse, lemondás, akaraterő kell hozzá.
És még egy, ami nagyon ül: Vannak nemzetközi nyelvek – például a pénz…
A Kicsihuszár nevet annak idején Havas Henrik adta neki egy beszélgetés közben, nincs igazi magyarázat rá, véletlenül, automatikusan nevezte így. A társaság el kezdett nevetni a megnevezésen,  s ettől kezdve mind gyakrabban szólították így. Ő ezt végül már annyira elfogadta, hogy éttermét is így nevezte el.
Köztudott volt róla, hogy szerette az italt. Erről egyszer így vallott: Mások órák hosszat elüldögélnek néhány sör mellett, neki erre nincs ideje, egész nap dolgozik. Este hazamegy, és pár perc alatt le kell rendeznie… Ezért van, hogy nem sört iszik… 🙂
Fotó: Népszabadság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.