Egy kisfiú – Latabár Kálmán partnereként…

A hetvenes években nagy népszerűségnek örvendett, sok lány rajongott érte.

Köszönhető volt ez azoknak a filmeknek is persze, amikben szerepelt. Alkatánál fogva fiatal fiúkat játszott, akik sokat tettek a jó érdekében…
Naturista színész, egyszerűen természetes, sallangmentes.
Ott volt eleinte minden nagyobb produkcióban szinte, aztán valahogy kicsit eltűnt. Bár színpadon továbbra is szerepelt, de kevesebb filmben tévéfilmben tűnt fel.

1947-ben született, kétszeres Jászai Mari-díjas színművész lett belőle, bár eredetileg orvosnak, pontosabban biológusnak készült. Már kisiskolás korától nagyon érdekelte a természet és a biológia, sokat volt nagyszüleinél Homokterenyén. Eszébe sem jutott, hogy színész legyen. Aztán inkább kíváncsiságból jelentkezett a főiskolára. Persze volt családi indíttatása is, hisz édesapja Benkő Gyula a kor ismert, és elismert “komédiása” volt.

Édesapja is színész volt, Benkő Gyula, kétszeres Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari díjas, érdemes- és kiváló művész. A főiskolát 1969-ben végezte Szinetár Miklós osztályában. Gyermekkorában többször állt a kamera előtt, a Fel a fejjel, Több, mint játék, Játék a Múzeumban c. filmekben.

A fotón a Fel a fejjel c. filmben látható, mely filmben édesapja is szerepelt.
Ott volt a Koppányi aga testamentumában, az Egri csillagokban, az Őrjárat az égen-ben, Fekete városban, sok-sok tv-filmszerepben, és filmszerepben.

A József Attila színház,  majd a Thália, aztán az Arizona Színház tagja volt. 14 évre Sopronba szerződött, jelenleg a Turay Ida Színház vendégművésze.

Benkő Péter imádja a lovakat, lovascentrumot is létrehozott egykori élettársával, azonban ennek kapcsán áfa-csalással vádolták meg.

Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum.hu Lovaskalendárium Filmvilág.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük