Felismered kik ők? Ugye milyen fiatalok?

Akkori sztárok ők, a hetvenes évek végének sztárjai. Csillagai a beat- és rock-korszaknak, sok ezer fiatal első, második, sokadik kedvencei voltak.
Ismertük őket a képernyőről, filmről, újságokból.
Ekkoriban még ez a szakma nem volt elismerve, általában az idősebb korosztálytól azt kapták meg, hogy a zenéhez nem konyítanak, nem ismerik a kották, vonyítanak, ordítanak.
Nyugatimádók, ráadásul úgy öltözködnek a férfiak mint egy nő, a nők meg mint a férfiak. Felháborító…. – mondták.
A fiataloknak persze tetszett a dolog, szívesen hordtak volna hasonló ruhát, szívesen növesztették volna a sérót, de nem engedték. Az iskolában még ez a fajta megjelenés tiltott volt.
De azóta letisztázódott, hogy ők új zenei stílusokat honosítottak meg nálunk.  Legtöbbjük máig porondon van, amit nem biztos hogy el lehet mondani majd a mostani sztárokról.
Akkoriban még nem volt internet, amivel plusz ismertséget lehetett volna szerezni, nagy eséllyel csak a produkciójuk döntötte el, hogy két év múlva is tudjuk-e kik ők, vagy elfelejtődnek röptében.
Akkoriban nem értették meg őket, de a műfaj idővel bizonyított.
Azt mondták: ők csak jó és rossz zenét ismernek, és reménykedtek benne, hogy megújítják a tánczenét. Ezt azért kimondhatjuk, hogy sikerült.
Tehát nézzük a névsort, akik azóta már bizonyítottak, hogy volt létjogosultságuk akkoriban:
Fotó címe: A ROCKIPARI SZAKMUNKÁSKÉPZŐ INTÉZET
ARANYCSAPATA…
Ülő sor balról jobbra: Nagy Kati (Kati és a Kertek Perec), Fábián Éva (Neoton), Szörényi Levente (Fonográf) Benkő László (Omega) Koncz Zsuzsa nem kell bemutatni, dr. Erdős Péter tanár úr (így vagyon a fotóra írva Magyar Hanglemezgyártó Vállalat) Berns.* Sándor (P. Mobil), Zorán Sztevanovity, Szűcs Judit. Kovács Kati és Somló Tamás (LGT)
Álló sor: Illés Lajos (Illés), Révész Sándor, (Piramis), Balázs Ferenc (Korál), Presser Gábor (LGT), Zalatnay Sarolta ő is nagy név volt már akkor, Bródy János (Fonográf), Kóbor János (Omega), Katona Klári rengetegen szerették, szeretik, Bergendy István (Bergendy), Demjén Ferenc  Rózsi V ’Moto-Rock),  Frenreisz Károly (Skorpió)  és Som Lajos (Piramis)
A fotót pedig: Urbán Tamás készítette az Ifjúsági Magazin 1978. decemberi számához
Ők – az akkor nagyok – persze a teljesség igénye nélkül…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.