“Mi lett Veled” Juhász Illés?

Szegeden született 1968. május 22-én színész, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja – immár 20 éve.
Bár szegedi születésű, már Budapesten érettségizett a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. Érettségi után 2 évet az Arany János Színház Stúdiójának volt a tagja, majd egy évig Gór Nagy Mária Színitanodájába járt.
Ekkor kapta meg az Angyalbőrben c. sorozat egyik kiskatonájának szerepét.
Egy évig forgatták a sorozatot, számára a legkellemetlenebb momentum az volt a felvételek közepette, mikor a legtestesebb szereplőt szerepei szerint nyakába kellett volna vennie, de ő abban a pillanatban összecsuklott alatta.
Látszatra sokszor kemény dolgokon mentek át a szereplők, de ez csak játék volt – “úgy nézett ki”.
Aztán jöttek az utómunkálatok, és mire ennek vége lett – következett a Família KFT. melyben 8 éven keresztül alakította Vilit, a kis álomvilágban élú, naiv Kövér fiút.
Jó is volt ez a sorozat, hisz egyrészt népszerűséget, ismertséget, és biztonságot hozott számára, ám el is kényelmesítette. Hosszú idő volt, hisz 30 éves volt, mire váltott végre, és eredeti terveihez igazodva főleg színházi színész lett.
Előtte dolgozott már Székesfehérváron rendezőasszisztensként Szurdi Miklós mellett, még a kilencvenes évek elején a Grease-t vitték színpadra. Így került a Família végeztével újra Fehérvárra.
Akkor még kisebb volt a társulat, rengeteg volt a szerep, a lehetőség. Volt, hogy egy hónapban 30 előadásuk is volt. Ez nagy kihívás, lubickolás egy színész számára.
Mindig vágyott arra, hogy egy társulat szerves része legyen. És mivel ezt Székesfehérváron megtalálta – ragaszkodik is  a városhoz, színházához mindenek felett.
Nagy elismerés számára, hogy 2006-ban színházától megkapta Az évad legjobb alakításáért járó elismerést, és ugyanebben az évben a Fejér megyei Hírlap Aranyalma Díját is neki ítélték, ami szintén az év legjobb színészi munkájáért jár.
Múlt évben pedig megkapta a Pro Theatro-díjat, amit a székesfehérvári önkormányzat alapított. Szakmai munkájáért, a város közösségi életében vállalt, és a tehetséggondozásban vállalt szerepéért kapta az elismerést.
Majd mindennap ingázik a városba, hisz ő családjával Dunakeszin lakik. Felesége is ott dolgozik – három lánya közül a legkisebb ott jár iskolába.Szabadidejében fug, sportol, teniszezik – és ha lehet, akkor kirándul, utazik. Olcsó helyekre, olcsó repülőjáratokkal – a lényeg benne az új dolgok megismerése
Az ismétléseknek köszönhetően még manapság is felismerik az utcán, ezt jópofa dolognak tartja – de élete már a színházhoz köti. Mellette pedig – ha hívják egy-egy szerepre – akkor persze tv-filmekben is megjelenik.
Fotó: Ubul világa, fmc, Pinterest, femcafé
Forrás: Wikipédia, fmc.hu, feol

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.