Ha itt a nyár, ugye komám, a szív a víznek szalutál…

Tudnád folytatni? Emlékszel rá?
A nagy hohoho horgász rajzfilmsorozatot 1984-ben láttuk először a Televízióban.  Írója Csukás István és Sajdik Ferenc volt, rendezője pedig mint oly sok csodálatos rajzfilmnek – Dargay Attila és Füzesi Zsuzsa.

Zenéjét pedig a 100 Fok Celsius “szolgáltatta”.
A rajzfilm megjelenésekor is már nagy kedvenc lett – de az is igaz, hogy nem maga a történet miatt, hanem a figurák életszerűsége miatt. A nagy hohoho tényleg olyan volt, mint egy átlaghorgász, erényekkel, hibákkal. A főkukac pedig jelképezte azt az embert, minden eredjét megfeszítve próbál a feladatok alól kibújni.
A sorozatnak két főszereplője van: az a bizonyos Nagy hohoho horgász, és a kukac, Főkukac. Horgászunk imádja a horgászatot, de nem biztos, hogy tökéletesen ért hozzá. Legnagyobb barátja a Főkukac, aki legalább annyira áll a helyzet magaslatán, mint a horgász.

 

Sok akadályba ütköznek, de a siker érdekében képesek minden akadályt legyőzni. És persze nem csak nyáron áldoznak szenvedélyüknek, hanem télen is, akár még az akváriumból is képesek horgászni.
A főszereplő, A nagy hohoho horgász Balázs Péter volt, az ő hangján szólalt meg, a Főkukac  hangját pedig Mikó István kölcsönözte.

Főkukacnak volt egy felesége is, csodálatosan különleges hanggal, ő Pálos Zsuzsa volt, a nagy, öreg hal pedig Képessy József, majd Miklósy György.
De még a kisebb szerepekre is olyan neveket kértek fel, mint Sztankay István, Farkas Antal, Gruber Hugó, Szabó Ottó, Ujréti László Hacser Józsa, Földessy Margit, Gálvölgyi János, Usztics Mátyás, Komlós András (Földessy Margit nagybátyja)
A főcímdal egycsapásra nagyon népszerű lett, így aztán hanglemezen is megjelent – aranylemez lett.

 

Fotó: Nagy hohoho horgász rajzfilm, kocka, Pannónia Filmstúdió, Készítette: screenshot by Gergő90 – saját munka, filmkocka, https://hu.wikipedia.org/w/index.php?curid=888703

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.