Egy forgatási fotó a múltból

A sorozatot bő 12 éven keresztül láthattuk a Magyar Televízióban, 1987. februárjában ismerkedtünk meg a szereplőkkel.

A Gazdagréti lakótelep új lakóinak életét mutatta be a film, rajtuk keresztül pedig  a város, az ország aktuális helyzetét.

 

A családok az első emeleten laktak – Magenheimék, Takácsék, és Vágásiék. Ezt az emeletet a sorozat erejéig meg is kapták, így aztán ott addig nem lakott senki.
1986-ban döntötték el, hogy elkészül a sorozat, ekkor kapták meg az engedélyeket, a rendező Horvát Ádám lett, és mivel furcsábbnál furcsább forgatókönyvek érkeztek, így aztán végül az ő ötlete valósult meg.

A sorozatot a Gazdagréti lakótelep Csíkihegyek utca 1. sz. alatt vették fel, itt volt a fodrászat is, de a presszó , kicsit messzebb, az Alkotás úton, a nagyi, Etus lakása pedig még messzebb volt. Amikor Etus a piacra ment, akkor a Budafoki piacra  ment.

Lenke néni valóban a telepi abc-ben “dolgozott.

Zenthe Ferenc, Komlós Juci, Fehér Anna, Trokán Péter, Kulka János, Frajt Edit, és a többiek egy pillanat alatt belopták magukat a nézők szívébe ebben a szerepben is.

A közben eltelt években gyerekek születtek, a kiskamaszok felnőttek, tragédiák, örömök, gondok-bajok sorakoztak, úgy, mint a valóságban.

Ráadásul pont a rendszerváltás időszakát éltük, bár a sorozat keményen sohasem politizált, de azt a bizakodó hangulatot, ami uralkodott az időben nyomon követhetjük benne.

Fotó: Pinterest, Youtube.com,  MTVA

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.