“Dalolj csak jó harmonikám, táncoljon az a szép leány!”

Az együttes 1963-ban állt össze hivatalosan, persze ez csak a nagyközönség által ismert dátum, hisz ebben az évben nyerték meg a Ki Mit Tud-ot, akkor még dixielandet játszottak – idővel aztán lassan, óvatosan áttértek a beatre.

 

1975-ben az Express együttes megnyerte a Tessék választani!-t Jöjj hozzám című számukkal, egy évvel később pedig a Made in Hungary-t Drágám c. dalukkal.

Az együttes tagjai – Kalmusz Pál – szaxofon

Kangyal Ferenc – dob
Malek Miklós – trombita
Magyar Csaba – billentyűs
Sillye Attila – basszusgitár
Solymos Tóni – gitár, és ő volt az énekes is.

A hetvenes években kiváló funkyzenét játszottak, de a közönség inkább a Harmonikásra, a Vidám nagypapára, a Jöjj hozzámra emlékszik.  Rengeteg rádiófelvételük van, nagyjából 400, de ezek közül az átlagember nagyjából 20 számot nevezne meg Express dalként.

Próbáltak kitörni a sláger skatulyából, de a közönség nem engedte, pedig próbálkoztak, hisz zenei végzettségük szerint magasabb kategóriába léphettek volna.
Ők közönségzenét játszottak mindig, ezért rajongóik között a kor nagy zenekarainak rajongótábora is ott volt.
Később Hofi Géza állandó kísérő zenekara lettek, minden hétvégén állandó fellépéssel, viszont elkényelmesedéssel járt. A zenekar tagja, Malek Miklós írta Hofi Géza dalait, ezért Hofi nem igazán szerette, ha külön is fellépnek.
A közönség idősebb része mai napig szívesen hallgatja hangulatos, dallamos zenéjüket.

Fotó: Fortepan/Nagy Gyula/http://www.fortepan.hu/?tags=&view=query&lang=hu&q=sz%C3%ADn%C3%A9sz&x=14&y=8, Pinterest

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.