A “Kapcsoltam” melyik műsorvezetőjét kedvelted?

1979-ben indult az első magyar betelefonálós televíziós vetélkedő, a Kapcsoltam.

Sokan persze csak áhítozhattak a játékra, mivel akkoriban még ritka volt a vezetékes telefon. Vezeték nélküli meg nem is volt még… Hosszú-hosszú éveket kellett várni egy készülékre, és ha nem volt ismeretség jobb volt, ha bele sem kezdtél.
De nézni még azok is szívesen nézték a műsort, akiknek nem volt módjában hívni így a számot.
Újdonság volt a Kapcsoltam a tévénézők számára – nem csak a telefon miatt, hanem a műveltségi vetélkedő új stílusa, a mindig nehezedő tesztkérdések, és a pénznyeremény miatt.

A néző csak azt látta, hogy néhány kérdés megválaszolásával – akkori szinten – sok pénzhez juthat. Ráadásul mások kérdései mindig jóval könnyebbnek tűntek, mint amit Neked adtak fel.
Nem elhanyagolható mézesmadzag volt az is, hogy “bekerültél” a tévébe, ami akkor még nagy szó volt, ország-világ színe előtt játszhattál, ráadásul híres emberrel beszélgettél.
Az első adásokban Vitray Tamás volt a játék műsorvezetője, a tőle megszokott intelligenciával,iróniábal  és kimértséggel vezette a műsort.
Aztán 1980-ban átvette tőle Rózsa György a játékot, aki műveltségi vetélkedőt addig nem vezetett…  Azóta se.
Nem mindig volt a helyzet magaslatán, így aztán kedvelt célpontja lett a paródiáknak. Sokan rajongtak Rózsa Györgyért, sokan meg visszavárták Vitrayt a műsorvezetésre.
Rózsa György aztán 10 évig vezette a műsort, és bár a TV2 az ezredforduló után próbálta újraéleszteni a  Vitray Tamással a Kapcsoltam-ot, a varázs már eltűnt, más világot élünk, ráadásul közben több csatorna indított kicsit koppintós műsort – valamilyen szinten lerágott csont lett.

Fotó: Fortepan/Rádió- és Televízió Újság, Youtube.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.