26 éve indult útjára egy nemzetközi vetélkedő sorozat…

Emlékszel rá? Te is nézted akkoriban?

A Játék határok nélkül – nemzetközi ügyességi vetélkedőt – 1993-tól 1999-ig sugározta a Magyar Televízió,  milliókat ültetve a képernyők elé.

Csapatjátékról volt szó, mégpedig minden alkalommal nemzetek csapatai mérték össze tudásukat,

felkészültségüket, ügyességüket, mindig más helység képviselte nemzetét.

Rendkívül mókás, érdekes, színes ügyességi játékok voltak ezek, amik végrehajtásához igazi csapatmunkára volt szükség, és “józan parasztészre”.
Sokszor már csak a jelmezekért is érdemes volt nézni az adást, és maguk a feladatok is rendkívül mókásnak tűntek.

A játék bujtatott célja az volt, hogy az Unió országait egységbe kovácsolja, de Unión kívüli területeknek is lehetőséget adott a részvételhez. Így került be Magyarország is 93-ban, hisz mi még akkor Unión kívülről néztük a versenyeket. Mindenesetre a 7 év alatt, míg részt vettünk benne háromszor született magyar győzelem, Kecskemét kétszer is nyert, a számunkra első évadban, és még 1996-ban, aztán 98-ban még Százhalombatta is első lett.

A magyar műsorvezető Gundel Takács Gábor volt – egy évet kivéve – párja pedig Geszler Dorottya volt 1995-ig. Utána Farkas Beatrix, majd Borbás Mária következett.

A műsor olyan népszerű volt, hogy sok ország lekoppintotta, és saját változattal jelentkezett.

Hatalmas volt a nézettsége, Európa-szerte közel 100 millióan figyelték esténként a fergeteges erőpróbát, izgultak csapatukért.
Végül anyagi gondok miatt megszűnt a játék, bár voltak próbálkozások újraindításáért, de végül  ez “nem jött össze”. Más formában, kevesebb résztvevővel, más tulajdonossal indult egy új műsor, de ez már közel sem volt olyan, mint a régi volt.

 

Fotó: Youtube, Borsonline.hu, Képes Európa 1997.9.17.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.