A Generál és a Piramis együttes frontembere volt a hetvenes években


Budapesten született 1953. június 24-én, a Generál, és a Piramis együttesek EMeRTon-díjas énekese.

Révész Sándor amint lehetett, 16 évesen már ORI-engedélyt szerzett, ekkor az Echo együttes tagja volt, velük járták be az országot. Igencsak fiatal volt, nem csoda, hogy ráragadt a Kölyök becenév. És mivel alkata, egyénisége is passzol hozzá egész életében “rajta maradt”.
Több együttesben kipróbálta magát, 1971-től a Generálban játszott, megnyerték a Ki mit tud-ot is, 1975-től pedig már a Piramis jött.

Közben többször volt az év énekese is. A Piramis után 1981-ben külföldre ment, háro év múlva jött haza, és a két nagy névvel, Presser Gáborral és Demjén Ferenccel elkészítette első szólólemezét. Aztán jött Karácsony Jánossal 5 év múlva egy országos turné, ezután visszavonult. Újabb 6 évnek kellett eltelnie, hogy ismét fellépjen, Demjén Ferenc hívására lépett fel a BS-ben.
Aztán jött az 5 koncertes Piramis összeállás, majd ismét egy album. 1999-ben lépett fel ismét a Slágerfesztiválon, mégpedig a Generállal. 2010-től ismét színpadon szerepel.
Különleges hangjával, egyéniségével tömegeket hódított meg.

Fotó: Fortepan/Erky Nagy Tibor, Készítette: Baksics Levente – Révész Sándor., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39357038

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.