Édesapja Szirtes Ádám, keresztapja pedig Soós Imre volt

Budapesten született 1955. szeptember 21-én, rendkívül kifejező arcú, Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas Érdemes művészünk.

Édesapja Szirtes Ádám, keresztapja pedig Soós Imre volt. Nevét, az Ágnest pedig Mészáros Ágitól “örökölte”, édesapja legkedvesebb kolléganőjének, Mészáros Ági tiszteletére választotta nevét.

1978-ban végezte a Főiskolát. Osztályvezető tanára Vámos László volt. Osztálytársai között volt Sárvári Győző, Újhelyi Olga, Zsolnay András.
Már kislányként a kamerák elé állt, A koppányi aga testamentuma c. filmben szerepelt, ő volt a kis török szolgálólány, Aisa.
Első felnőttkori filmszerepe A szerelem határaiban volt, 1974-ben.  Szerepelt a Holnap lesz fácán, Egy erkölcsös éjszaka, Nem élhetek muzsikaszó nélkül, Roncsfilm, Sose halunk meg, Hippolyt… filmekben is.
Olyan tévéfilmekben láthattuk, mint A csillagszemű , Gulliver az óriások országában, Bánk bán, Éretlenek, Régimódi történet, A Hortobágy legendája, Pillangó…
Diploma után Kecskeméten dolgozott, majd a Nemzeti Színház tagja lett, utána pedig a budapesti Katona József Színház alapító tagja lett.
Játszott A medikusban, A félkegyelműben, a Vízkeresztben, Minden jó, ha vége jó-ban, az Úrhatnám polgárban, A három nővérben, a Sirályban, csodálatos darabokban, csodálatos, érett alakításokat láthattunk tőle.
Különleges hangját a rádióban is kamatoztathatta.

Fotó: Port.hu, Keleti Éva MTI, Szilágyi Lenke – http://katonajozsefszinhaz.hu/component/phocagallery/category/207-ehseg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük