Mai napig nem tudjuk elhinni korai távozását

Budapesten született 1972. június 4-én, és tragikusan fiatalon, Budapesten halt meg 36 éves korában 2008. június 15-én. Két olimpiai bajnoki, tizenötszörös világbajnoki címet szerzett.

Kolonics György a  Spartacusban kezdett kenuzni, majd a Csepel SC-hez került, hű volt klubjához, haláláig ott sportolt.

 

1992-től Horváth Csaba volt a párja, onnantól kezdve Koloék megállíthatatlanok voltak. Első VB-jüket  egy évvel később nyerték, és ebben az évben, 1993-ban ő volt a VB legeredményesebb kenusa.  Aztán jött Duisburg, 5 aranyéremmel. Aztán jött Atlanta, a kenu kettes 500 méter olimpiai bajnoki címével.  Sidneyben pedig egyéni olimpiai bajnok lett 500 méteren.

Később Kozmann Györggyel alkottak párost, többször volt magyar ranglista vezető.  2003-ban négyesben szerzett világbajnoki címet.

A 2008-as pekingi olimpián Kozmannal indult volna 500 és 1000 méteren.  De közbeszólt a sors, 2008. július 15-én, bő három héttel az olimpia előtt edzés közben rosszul lett, és meghalt. Az egész magyar sport társadalmat, és az összes magyar sportrajongót megdöbbentette a haláleset, az olimpián sportolótársai gyászszalaggal indultak.

A budafoki általános iskola, ahová gyermekkorában jár halála évében felvette  a nevét, és egy kisbolygót is elneveztek róla.

Fotó: ridikül, csepelinfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.