Immár több, mint hatvan éve a könnyűzene egyik legismertebb előadója

Klein György néven született 1939. január 4-én Budapesten, egyik legismertebb táncdalénekesünk.
Édesapja Klein József volt, édesanyja pedig Faragó Margit.
Eredeti végzettsége vegyipari, vegyipari technikumban érettségizett.  Mivel szülei elváltak, az apai nagyszülők nevelték fel, a nagynénik segítségével.
Színész szeretett volna lenni, ezért jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol a harmadik rostavizsgáig jutott. Nem vették fel, egy ideig dolgozott, majd sorkatonai szolgálatát töltötte Békéscsabán.
Már 19 évesen énekelt, ekkoriban vette fel a Korda György nevet – első sikeres dala a Szeretni kell volt. Még 1961-es katonasága előtt házasságot kötött Kovács Ibolya operettszínésznővel.
Leszerelés után mind ismertebbé vált, és bár ragaszkodott eredeti stílusához, nem tűnt el, népszerűsége fennmaradt. Ehhez persze hozzájárult későbbi házassága is Balázs Klárival, onnantól ugyanis közösen szerepeltek, és ez új színt vitt előadásaiba.
Rendkívül népszerű énekes, sokat szerepelt a rádióban, televízióban, állandó résztvevője volt a fesztiváloknak.  A sok olasz sláger is jót tett karrierjének, melyet magyarul énekel közönségének.
1967-ben a Táncdalfesztiválon Előadói díjat, 1968-ban pedig Közönségdíjat nyert. A Ma in Hungary versenyen volt első díjas, de előadói díjas is. eMeRTon-díjjal is büszkélkedhet.
Ő a Magyar Kultúra lovatja, megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kis, majd később tisztikeresztjét…
Fotó: borsonline.hu, youtube

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.