Ő volt a 68-69-es Táncdalfesztivál műsorvezetője, amúgy meg bemondó-szerkesztő-riporter

A hetvenes évek rendkívül kedvelt testvérpárja voltak.
Ő volt a kis aranyos, csinos, okos “riporterlány”. Poór Klári, öccse pedig az “ügyeletes szépfiú” táncdalénekes – Poór Péter.

Budapesten született 1941-ben, a Közgazdasági Egyetem végzőse volt külkereskedelmi szakon, amikor bemondó-felvételt hirdetett az MTV.  1962-ben kezdett bemondóként, ő csodálkozott a legjobban, hogy felvették.

Persze ehhez nyilván hozzájárult, hogy három nyelven beszélt. Angolul, oroszul és németül.  Aztán az akkori ipari rovat vezetője, Déri Károly adott neki egy kis feladatot, amit sikerült megvalósítania. Így lett riporter, majd jött a szórakoztató főosztály.

A második táncdalfesztivált ő konferálta. Megtiszteltetésnek vette, és szerette is, hisz közel áll hozzá a zene. Annak idején zongorázott testvérével együtt, de egy kézsérülés miatt abba kellett hagynia.
A szórakoztató főosztály után átment a HÉT csapatához, előtte persze a TV kultúrpolitikai rovatához került. Polgár Dénes vette át végül.

 

 

Közben beszédtechnikára kellett járniuk Fischer tanár úrhoz.  Aztán az  1968-as, és az 1969-es Táncdalfesztivál vezetését is megkapta.
Ezután szerkesztői és riporteri pozícióban dolgozott, helyszíni közvetítéseket bonyolított, mely nehéz műfaj – egyenesben.
Az 1970. őszén indult A Hét c. eredetileg külpolitikai, majd fokozatosan kényes belpolitikai témákkal foglalkozó műsor szerkesztő-riportere lett.

De mellette más műsorokban is szerepelt, többek között a kor szokásának megfelelően a Televízió szilveszteri, szórakoztató műsoraiban.

Véleménye szerint jelenleg sok televíziós beszéde nem felel meg a kívánalmaknak, régebben ilyen nem fordulhatott volna elő, képernyőre csak tiszta, érthető beszéddel kerülhetett az ember. Legalábbis a riporteri és bemondói vonalban.

 

 

 

 

 

1996-ban került le a képernyőről, saját döntése volt.
Azóta hobbijának él, ami a lovaglás.

Fotó: Mix.magazin, youtube.com, Tükör, 1967. december 05., Németh András Péter Szabad Föld,Képes Európa

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük