Édesapja ismert basszusgitáros, operett-musical szakon végzett a főiskolán

1977. május 19-én született Budapesten, magyar színésznő.

Édesapja Oroszlán Gábor basszusgitáros. Még középiskolás volt, amikor énekesként dolgozott.  1995-ben érettségizett a Hunfalvy János Közgazdasági- és Külkereskedelmi Szakközépiskola német két tannyelvű osztályában külkereskedelmi ügyintéző szakon.
Érettségi után az USA-ban énekelni tanult, majd 1997-ben  a Színház- és Filmművészeti Egyetemen operett-musical színész szakára felvételizett, méghozzá sikeresen. Tanára Szirtes Tamás volt.
Bereczki Zoltánnal, Gallusz Nikolettel, Kékkovács Máriával, Siménfalvi Ágotával járt egy osztályba.
Az egyetem elvégzése közben is részt vett egy amerikai színész kurzuson.
Kiválóan, anyanyelvi szinten beszél angolul.

 

Ahogy megszerezte színész diplomáját beiratkozott az ELTE kulturális menedzser szakára.
Játszott Kecskeméten, a Vígszínházban, a Pesti Színházban, a Centrálban, a Madách Színházban is.
Dekoratív jelenség, foglalkoztatott  filmszínésznő, olyan filmekben játszott, mint az Egy szoknya egy nadrág, Egy bolond százat csinál, Valami Amerika, Magyar Vándor, Nekem lámást adott kezembe az úr Pesten…
Kedvelt szinkronszínész – különlegesen kifejező az orgánuma. Jelenleg viszont nem gyakorolja hivatását, teljesen más dologgal foglalkozik, és még csak nem is itthon.
Jó öt éve, hogy az USA-ba költözött, de korántsem azért, hogy filmes karriert építsen.

Kommunikációt tanít orvostanhallgatóknak – amúgy itt van hasonló? – Egyszerűen unalmassá vált számára az itthoni munka, és úgy döntött, hogy változtat. Saját maga boldogulására, és jó életérzésére konentrál.  Ki akar kapcsolódni az otthoni mókuskerékből, egy kicsit kitekinteni eddigi életéből.

Fotó: Life, Wikipédia/Készítette: Bálint F Gyula – Áthozva a hu.wikipedia projektből a Commonsba.; 2011. szeptember 8. (eredeti feltöltésének dátuma)Az eredeti feltöltő Bálint F Gyula a(z) magyar Wikipédia-ról volt https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Torocsik-mari-a-bunda-byf.jpg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45120612

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.