1971-ben végzett a Főiskolán, musical-, operettszínész, és operaénekes

Budapesten született 1947. szeptember 27-én, színművész, operaénekes.
Édesapja Mayer Imre, édesanyja Lazay Gabriella.

A József Attila Gimnáziumban érettségizett, egyből felvették a Főiskolára, ahol Békés András volt az osztályvezető tanára.

Osztálytársai között volt Cserhalmi György, Farkas Zsuzsa, Hámori Ildikó, Mányai Zsuzsa, Székhelyi József, Vogt Károly.
Maros Gábort már főiskolásként kifejezetten tehetséges, érett színésznek tartották, a jövő nagy musicalszínészét látták benne.

Akkoriban még túl szerény, magánéletben szemüveget hord  ó fiatalember volt, aki még nem tudta, hogy a pár hónap múlva kézhez kapott diplomájával végül hová szerződhet.

Maros Gábor a diploma
után az Operettszínházban kezdett, majd átszerződött a József Attila Színházba. 1981-től 1988-ig az Operaház énekese volt, majd a kecskeméti Katona József Színház, aztán  a debreceni Csokonai Színház művésze lett. 1989-től szellemi szabadfoglalkozású.  De fellépett Sopronban, a Vidám Színpad tagja is volt.
Musicalben, operettben nagyon otthon van, érdekes, egyedi orgánummal, artikulációval rendelkezik. Nemzetközi turnékon is részt vett, Bécsben, New Yorkban, Sydney-ben, Münchenben…
Színházi bemutatóinak száma több mint száz, olyan művekben szerepelt, mint a Légy jó mindhalálig, Ki lesz a bálanya, Egy szerelem három éjszakája, Koldusopera,  Luxemburg grófja, Lóvátett lovagok, Sok hűhó semmiért, Liliomfi…
Szinkromszínészként Telly Savalasnak, Robin Williamsnek, Marlon Brandonak kölcsönözte hangját.

Bár ritkán látni a televízióban, a közönség nem felejtette el.
A gyerekek pedig a Vuk-ból ismerhetik, hisz a rajzfilm főcímdalát ő énekelte.
Hosszú ideig élt házasságban Bencze Ilona, Jászai Mari-díjas színésznővel. Még főiskolás korukban ismerkedtek meg és házasodtak össze. Bár sokan úgy gondolták: rövidtávú kapcsolat lesz az Övék, ezt alaposan megcáfolták.
Házasságukból egy kislány, Gabriella született.

Fotó: Film-Színház-Muzsika, Wikipédia Készítette: Solymári – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72618982

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük