Az Ablak munkatársa volt, és ő vezette a Pocsék Áruk Fórumát…

Ő volt a legjobban védő riporter, és a kapusok között is a legjobb riporter…
Harcsabajszú, hamiskás szemű – kissé minden hájjal megkelt, kissé izgága kinézetű ember volt, mellette egy pillanatig sem lehetett unatkozni.  Mindenre figyelt, és mindenre oda tudott figyelni.
Gyerekkorában a Szent István park mögötti területre járt focizni, nem is keveset, akár napi 4-5 órát is lasztiztak.

Nem véletlen lett amúgy kapus, ugyanis 8 éves korában járógépet kapott a lábára, másfél évig kellett hordani. A járógéppel focizni nem tudott, így állt be a kapuba. Így viszont a járógépeket törte el, hisz vetődni kellett. Tízéves korára rendbe jött, egy évvel később már a Fradi kölyökcsapatában játszott, egészen az ifi I-ig jutott.

Budapesten született 1951. április 14-én, és mindössze 41 éves korában, 1992. április 29-én hunyt el. Eredetileg gépészmérnök, újságíró, riporter, műsorvezető, és nyugodtan mondhatjuk: humorista.

A csapatfotón ott áll a legendás edző, Dalnoki Jenő is. Aki ki tudja nagyítani a képet, az a 15 éves Déri Jánost jobb oldalt, kapus mezben keresse. A fotó 1966-os, Német Tamás felvétele a Fortepanról.

Déri János Budapesten szerzett gépészmérnöki diplomát, majd 1975-ben harmadik lett a Riporter kerestetik tehetségkutatóban. Egy ideig lemezlovas volt, majd 1977-től 6 éven át a Magyar Rádió ifjúsági osztályának dolgozott, 1983-tól már a társadalompolitikai szerkesztőség munkatársa volt, és  innentől lett az Ablak c. műsor egyik állandó műsorvezetője, riportere.

Az Ez + Az c. műsorban a Pocsék Áruk Fórumát vezette, mely a nézők által beküldött, jelzett selejtes árukkal foglalkozott humoros formában.

Volt egy paranormális tevékenységekkel foglalkozó műsora is, a Nulladik típusú találkozások.  Kiváló humora miatt szinte állandó szereplője volt a hétfőnként jelentkező Rádiókabarénak, írásai is voltak e témában, ezek a Hócipőben jelentek meg.
Egyszer valakivel arról beszélgetett, hogy ő egyik legintelligensebb tévésünk. Erre ő azt mondta. Megtanulta: az a jó taktika, hogy csak ahhoz a témához szól hozzá, amit tud és ismer. Így okosnak gondolják az emberek.
Az egész ország tudott betegségéről, és szorított neki. Ugyan lassan kifejlődő tüdőrákban szenvedett, ő úgy döntött, megműtteti magát, a műtét végül nem hozta meg a kívánt eredményt…

Fotó: Szeretlek Magyarország, Youtube.com, Stefan2001.blogspot.com, Fortepan/Németh Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.