12 éves korában hallott először rockzenét a rádióban, aztán rockzenész lett belőle

 

Nagyecseden született 1953. december 30-án, énekes, gitáros.

Homonyik Sándor a helyi zenei általánosba járt, hegedülni tanult – bár nem szerette, de ott kötelező volt.

Szívesebben focizott, és barangolt a környéken.  Komolyzenén nőtt fel, mint a zenei általánosba járt diákok nagy része, már nagyocska volt, amikor először hallott a rádióban egy Beatles dalt, a Rock and roll music-ot, aztán a Long Tall Ssally-t.

Onnantól számítja azt, hogy valóban a zene érdekli. Annak is az a része, amit elektromos hangszereken játszanak.  Gimnáziumban bár jó tanulónak számított, igazából a zenén kívül csak a humán tantárgyak érdekelték.

Összehoztak egy zenekart, és az iskolai bulikon ők szolgáltatták a zenét.  Aztán a katonaság alatt volt alkalma gyakorolni, később pedig meghívták a debreceni Golf együttesbe.

Szülei közül apja jobban örült volna, ha valami “tisztességes” szakmát választ, édesanyja viszont támogatta.

 

Homonyik Sándor első komolyabb megmérettetése a Pulzus tehetségkutató versenyén volt, itt lépett fel zenekarával a Golf-al. A műsor gáláján, ahol a Generál két szerzője, Miklós Tibor és Várkonyi Mátyás meghívta az egész csapatot, hogy lépjenek fel a Sztárcsinálók c. rockoperában.

Aztán később volt Júdás a Jézus Krisztus Szupersztárban, Che Guevara az Evitában. A rockszínházzal sokat járt külföldön. 1987-ben aztán találkozott Menyhárt Jánossal, aki felajánlotta, hogy ír neki egy dalt.  Ez az első dal volt az 1988-ban megjelent Álmodj királylány, ami meghozta a sikert, és az általános ismertséget. Aztán pedig Vikidál Gyulával is elindult a karrierje, duettet énekelt vele.

Több szólólemeze is megjelent, amire Miklós Tibor írt szövegeket, de pár dal erejéig Demjén Ferenc is.

Forrás: Wikipédia Kardos Mária: Éleltutak Fotó: Nagyecsed Anno

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.