Egyik legjobb hangú énekesnőnk lesz ez a kis Sacika

Budapesten született 1947. december 14-én, énekesnő.  Szülei: Zacher Tibor Károly és Mikuscsák Sarolta Etelka Irma. Vezetéknevét az egész család magyarosította.  Édesapja mérnökember volt, édesanyja pedig püspöki titkár.

Zalatnay Sarolta 7 éven keresztül zongorát és hangképzést tanul, szülei azt szerették volna, ha operaénekes lesz, mezzoszoprán hangja volt. Viszont közben ki kellett vennie a manduláját, úgyhogy az operaénekesi karrier kútba esett.  A rock fel é fordult  1963-ban, még 16 éves gimnazistaként találkozott Komár Lászlóval, ő figyelt fel rá először.  Bergendy István intézett el neki egy műsort, és a tévében is szerepelhetett, ez hatalmas lépés volt. Dolgozott a Scampoloval, a Metróval.

1966-ban 19 évesen második helyezést ért el a Táncdalfesztiválon a Hol jár az eszem – örökzölddel, következő évben pedig megnyerte a fesztivált a Nem várok holnapig számmal.  Ekkor ajánlottak neki egy londoni szerződést, így aztán 2 évig Londonban élt, majd 69-ben hazajött, és a Locomotív-al dolgozott.

1971-ben ismét megnyerte a Táncdalfesztivált a Fák, virágok, fény c. dallal. .
Több filmben is szerepelt. sok nagy, és kislemezzel büszkélkedhet.
Magánélete nem sikerült úgy, mint szakmai pályafutása… De ez nem ide tartozik.

Fotó: Készítette: Bartholomeus Thoth – saját munka, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72240392

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.