Nagy szegénységből érkezett, és elismert zenész lett belőle

Szolnokon született 1982. február 1-én, Fonogram-díjas, és Máté Péter-díjas énekes, a Megasztár 2. szériájának győztese.

Törökszentmiklóson éltek édesanyjával, nevelőapjával és testvéreivel egészen 1998-ig, ekkor öccse elhunyt autóbalesetben,  édesanyja és nevelőapja kapcsolata tönkrement a tragédia folytán.
Molnár Ferenc ekkor hagyta ott a szülői házat, dolgozott betanított munkásként több helyen, bár ekkor is gondja volt már a gerincével. Már régóta zenélt, próbálkozott is itt-ott, de rendre elutasították, sokuknak nem tetszett a neve. Ekkor vette fel barátja tanácsára a Caramel nevet.
Az első Megasztárra még nem jelentkezett, mert nem tudta pontosan, hogy mit is akarnak a felfedezettekkel.  Aztán következő évben végül mégis próbálkozott, mégpedig sikerrel, és a közönség nagyon megszerette.

Stílusát,egyéniségét, előadásmódját sokan kedvelik, népszerűsége azóta is töretlen.

Hitvallása – “Ne azt kérdezd, Magyarország mit tehet érted, hanem azt, te mit tehetsz Magyarországért”

Elérzékenyíti, mikor helyesírással teli üzenetet kap, mikor valaki példaképének tartja.
Nem választotta a Megasztár utáni versenyből adódó szárnyalást, hanem inkább a munkát. Saját zenéjével foglalkozott, és turnézott.
A törökszentmiklósi cigánytelepen nőtt fel, hatan vannak testvérek. 15 évesen lett önellátó, fizikai munkásként dolgozott ekkor már Budapesten. 
Vallja, hogy nem szabad elfelejteni a gyökereket, bárhonnan is érkezünk.

Nagy dolognak tartja, hogy az ottani – s talán más – cigánytelepen élőknek példaképe lehet, és zenéjével, életével hitet adhat nekik. Felelősséggel tartozik értük, azokért a kis cigánygyerekekért is akik ugyanott cseperednek fel, mint ő.

 

A cigánytelepen ő a siker után is a Mariska fia volt. Annyi változás volt azért persze, hogy onnatól jobban odafigyeltek a szavára.  És büszke rá, hogy büszkék rá…

Fotó: Készítette: Tóth Milán (www.tothmilan.hu), CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=67336537

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.