Ilyen az élet, Dédikém – énekelte nekünk 1965. Szilveszterén

Budapesten született 1962. április 30-án, Karinthy-gyűrűs, és Erzsébet-díjas végzettsége szerint színész, és humorista.

Édesapja zeneszerző, és zongorista volt, Nádas Gábor, akit súlyos betegségében haláláig Nádas György ápolt.
Ének-zenei általánosban tanult, majd Esztergomba került a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett, utána pedig a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, ha járt – mert ellentétesek a nyilatkozatok.
Három és fél évesen állt először színpadon, a fotó is ez alkalomból készült róla, édesapja szerzeményét adta elő: Ilyen az élet, Dédikém.

1982-ben a második Humorfesztiválon Markos Györggyel indultak el, és meg is nyerték. Innentől kezdve a Mikroszkóp Színpadon léptek fel, és a Rádiókabaré rendszeres szereplői voltak. A közönség imádta őket, és elmaradhatatlanok lettek a szilveszteri műsorokban is.

 

1992-től már nem Markos Györggyel, hanem Boncz Gézával alkottak duót.  2011-től ismét a Mikroszkóp tagja lett, aztán művészeti vezetőként is dolgozott.
Néhány esetben ismét együtt láthatta őket a közönség Markos Györggyel 30. évfordulójuk alkalmából.
2016-tól a Klasszik Rádió Intermezzo műsorának szerkesztő-műsorvezetője lett.
Immár ő is 58 éves…
Ő mesélte a kezdetekről: édesapja, Nádas Gábor zeneszerző, zongorista három évet töltött Kanadában. Közben ő érettségizett, jelentkezett a Színművészetire, persze nem vették fel, járt a Nemzeti Színház Stúdiójába, aztán Markos Györggyel sikert értek el a Humorfesztiválon a Józsi bácsi c. számukkal.
Aztán a rádió által még népszerűek is lettek.
A három év letelte után apja hazaérkezett, a határon a vámos nézegette-nézegette az útlevelét.  Ő azt hitte, hogy valami baj van, és ezért elkezdte bizonygatni, hogy csak annyi cuccot hoz hazafele, ami megengedett.
Ám a vámos csak töprengett.
Azt mondja:

– Nádas Gábor…Nádas Gábor… Ja…! Maga a Nádas Gyuri édesapja! – Akkor mehet!
Fotó: Youtube

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük