Gyermekotthonban nevelkedett, mára platina lemezei is vannak

 

Mikor másodjára láttam a Tv2 tehetségkutató show-jában nem tudtam vele mit kezdeni. Éreztem, hogy tehetséges, tehetségesebb mint a későbbi nyertes, de valahogy más volt, mint a többi. És nem a származása miatt, az sosem érdekelt. 

Az a hatalmas energia,ami akkoriban benne lakozott… Meg a dac, ami majd minden állami gondozott sajátja…
Nyíregyházán született 1978. január 31-én roma családba, Édesanyja szülés után csecsemőotthonba adta. Élt Szabolcsban, Borsodban, aztán 16 éves korában került Tiszadobra. Ott hallották először énekelni.
22 évesen jelentkezett egy zeneiskolába, de mivel elméletet nem tanult előtte – nem végezhette el. Először próbálkozott a Ki mit tud?-on, majd a Kifutóban, itt második lett, mégsem emlékeztek rá.  Ezt aztán nehezen dolgozta fel.
Abban, hogy Ibolya őstehetség minden zsűritag egyetértett.

Ott végezte az általános iskolát, majd  szakmunkás lett.  Autodidakta módon kezdett gitározni, énekelni tanult. Ugyan elkezdte Pesten a zeneművészeti szakiskolában a gitár szakot, de aztán félbehagyta.

Több vetélkedő után végül a Megasztárban futott be, itt ismerte meg az ország a nevét.
26 éves volt a Megasztár idején, takarítóként dolgozott előtte. Még a döntő előtt is úgy nézett ki, hogy ő az esélyes, aztán a győztes mégis a másik versenyző lett. Mindenki tudta róla ennek ellenére, hogy őstehetség.

2005-ben augusztus 20-án ő énekelte a Magyarország c. dalt, és Brüsszelben, az Európa Parlament épületében is fellépett. Színházi előadásokban szerepelt, rendkívüli tehetség, de ugyanolyan erős egyéniség is, nem könnyű ember – viszont egyenes…Ami azért a művészvilágban ritkaság számba megy…
Oláh Ibolya több arany, platina, és dupla platina lemez tulajdonosa.
Fotó: Megasztár Fan Club, Pinterest, Forrás: Bita Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.