Édesapja Kossuth-díjas színész, ő balettezett, de végül színésznő lett…

Debrecenben született 1956. szeptember 3-án a Timár utca 9.szám alatti házban – amit azóta már lebontottak.

Édesanyja Megyeri Éva pedagógus, édesapja pedig Görbe János, Kossuth-díjas színész.
Görbe Nóra édesapja korán, 4 éves korában meghalt, és bár nem láthatta tudatosan élőben játszani soha –  lányát vonzotta a színpad.
Igaz, eleinte még balettel, aztán művészi tornával is foglalkozott.

Zenei általánosba járt, majd  az érettségi megszerzése után a Színház- és Filmművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. Még csak harmadéves volt, amikor szerepelt Bacsó Péter Áramütés c. filmjében – ő volt az egyik főszereplő – de sajnos a film megbukott, ám a kritikusok őt kifejezetten dicsérték. Azon aggódtak, remélhetőleg a film bukása nem teszi tönkre a pályakezdő tehetséges színésznő pályáját.

Semmi gond nem volt belőle, hisz szerepelt Esztergályos Károly Meztelenül c. filmjében. Majd gyakorlatra a Madách Színházban került.

1979-től a MAFILM társulatának a tagja volt.  Énekelt az R-Go együttesben, volt az Első Emelet énekese, és a Bojtorjánnal is járta az országot. Ő volt Linda a tévésorozatban.

Fellépett a Veszprémi Petőfi, a Debreceni Csokonai, a Radnóti Színházban, a Játékszínben, Vidám Színpadon.

Első férje Gát György volt, akitől  egy lánya és egy fia született. Válásuk után 2006-ban férjhez ment dr. Ormos Péterhez, de 10 évi házasság után a férfi elhunyt. Görbe Nóra

 

Sajnos pályája nem úgy teljesedett ki, ahogy tehetsége alapján várható lett volna. Nagy eséllyel ehhez hozzájárult filmszerepe – Linda. Mai napig ha meglátják, az embereknek a fiatal rendőrlány figurája ugrik be…

Fotó: Pinterest, Filmvilág

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.