Vegyipari technikusként indult, aztán énekes, gitáros, szövegíró lett…

 

Miskolcon született 1946. december 21-én, Kossuth-díjas gitáros, szövegíró, énekes, zeneszerző.
Édesapja Demjén István a Diósgyőri Vasgyár mérnöke, később Budapesten már minisztériumi dolgozó, édesanyja pedig Helmberger Ilona volt, ő eredetileg énekesnőnek készült, de akkoriban erkölcstelen foglalkozásnak tartották, ezért felhagyott vele.
Négy testvére van, a Kertész utcai Általános Iskolába jár, majd elvégezte a Vegyipari Technikumot, technikusi végzettséget szerzett. A szakmájában csak addig dolgozott, míg a szükséges gyakorlatot megszerezte. Bevonult katonai szolgálatra, majd zongorázni tanult, és orgonán is gyakorolt.
Testvérével együttest alapítottak, majd több váltás után Radics Béla Sakk-Matt együttesének lett az énekese, majd a Tűzkeréké.

1970-ben aztán Bergendy István meghívta akkor már ismert együttesébe, de az országos népszerűséget végülis 1970 Szilvesztere hozta el számukra, mivel a szokásos Hofi Géza műsor pár perccel rövidebb lett a kelleténél, így játszhattak egy dalt. Ez volt a Mindig ugyanúgy.

 

Utána beindult karrierje, először még a Bergendy-ben, aztán a V’Motor-Rock-ban. Szövegíróként is sikert sikerre halmozott – Szerelem első vérig, Szerelem második vérig…
Mi sem bizonyítja jobban, hogy a közönség milyen nagyra tartja, olyan munkákat is neki tulajdonítanak, ami valójában nem is az övé.  És bár legtöbb albumon ő szövegíróként szerepel, a zenét is úgy gondolják – ő írhatta.
A Honfoglalás c. dal szövegéről, dallamáról sokan úgy gondolják, hogy az ő munkája – ez viszont mindkettő Koltay Kergelyé  – viszont ő adta elő nekünk, gyönyörűen.

Fotó: Youtube
Pinterest

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük