Eleinte mindenki csodálkozott a nevén, aztán már lényegtelen lett, megszerettük

Belgrádban született 1942. március 4-én – Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas szerb származású magyar énekes, gitáros, zeneszerző.
Édesapja Milutin Sztevanovity közgazdász, újságíró, édesanyja pedig Zemanovity Mária volt.

1948-ban települtek Magyarországra, Budapesten telepedtek le. A Radnóti Gimnáziumban érettségizett, aztán a Műszaki Egyetem következett, villamosmérnöki karra járt, de a harmadik év vége előtt otthagyta az egyetemet, és inkább a zenét választotta öccsével együtt.

Először a Zenith együttes tagja volt, majd mivel helyszínt váltottak, és a Metró-klubba költöztek, ezért nevet változtattak, és Metró együttes lettek. Jelentkeztek a Ki mit tud-ra, ami kudarc volt, mert meghibásodott a döntőben az erősítőjük, a  zsűri nem engedte az ismétlést. Következő évben Zorán már szólistaként indult, nyert is.

 

Aztán jött a Taurus együttes, majd felbomlása után szólókarrier építésébe kezdett. Egymás után jelentek meg a szólóalbumok, mai napig imádja a közönség.

Sztevanovity Zoránnak nemcsak a dallamai magával ragadóak,  hanem szövegük is érzelemmel teli, elgondolkodtató, intellektuális.

Szinte minden jelentős zeneszerzővel, előadóval, és szövegíróval dolgozott már együtt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.