Nagyváradon született színészcsaládba – és ő is színész lett…

Nagyváradon született 1953. október 3-án, Jászai Mari-díjas színész, rendező.
Édesapja nagyváradi népszerű színész, Cseke Sándor, édesanyja színésznő, Reidinger Beatrix, művésznevén Révi Bea. A családi indíttatás így hát  meg volt.  Már kisgyerekként sokszor fellépett a színházban, a másik szerelem a foci volt.
Szülei aztán 6 éves korában elváltak, ő néhány hétig komoly beteg volt.

11 évesként költöztek édesanyjával Magyarországra, nehéz körülmények között éltek eleinte nagyanyjánál, majd albérletekben.

Középiskolában is játszott színházban, de fociban is érhetett volna el sikereket, mégis a színházat választotta.

 

Az érettségit közgazdasági szakközépiskolában szerezte, külkereskedelmi szakon végzett, de végül nem erre fele vette az irányt,

hanem  a Színművészetire jelentkezett, első próbálkozásra fel is vették. Szinetár Miklós-Babarczi László volt az osztályvezető tanára. Bánfalvy Ágnessel, Dunai Tamással, Mihályi Győzővel, O. Szabó Istvánnal, Vándor Évával, Sinkovits Vitay Andrással járt egy osztályba.

 

 

A főiskola alatt a Vígszínházban gyakornokoskodott, ám nem véglegesítették, végül Debrecenbe szerződött. Onnan Ádám Ottó hívására érkezett a Madách Színházba, ahol 10 évig volt társulati tag, majd a szabadúszás következett. Jelenleg a kecskeméti Katona József Színház igazgatója. Mandátuma 2023-ig tart.
Felesége Sára Bernadett 1982. óta, házasságukból két lányuk született, Sára, és Dorottya.

Fotó: Montázs magazin< Hiros.hu

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük