Három gyermek, akikből elismert művészek lettek…

A legidősebb 1931. szeptember 9-én,  a középső fiú 1946. november 8-án, és a kicsi pedig 1942. május 5-én született Budapesten. A nagy fiú édesapja Latinovits Oszkár földbirtokos volt, aki nem sokáig élt feleségével, így Latinovits Zoltán édesanyja, Gundel Katalin egyedül maradt gyermekével.
Híres családból származott, hisz a neves pesti vendéglős, Gundel Károly legidősebb lánya volt.
Idővel találkozott  Freinreisz István belgyógyásszal, –  kardiológus volt – összeházasodtak, és a házasságból két gyermek született Freinreisz István, és Freinreisz Károly.
A három gyermekből kettő diplomás lett, de sem színészkirályunk, sem Bujtor István nem végzett Színművészetit. Polgári szakmájuk volt,  Latinovits Zoltán építész mérnök, Bujtor István közgazdász, külkereskedő lett. Freinreisz Károly már fiatal korában elkötelezte magát a zene mellett.

Hatalmas karriert futottak be.

Latinovits Zoltánra mai napig úgy emlékszünk, mint valaha élt egyik legjobb színművészünk, ..Bujtor István pedig  a magyar Piedone…

Sajnos ők ketten már nincsenek velünk.

Freinreisz Károly viszont szerencsére igen, a Metró együttes tagja volt, ő énekelte a “Citrom ízű banán…”-t majd az LGT-ben játszott, aztán jött a Skorpió. Kétszer lett az év basszusgitárosa…

Tehetséges család…

Fotó:  Gundel Katalin fiai – Latinovits Zoltán, Bujtor István és Frenreisz Károly (1975)
Fotó: Farkas Tamás / https://goo.gl/KuuTGA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük