Ki lehet ez a gyanakvóan figyelő kisfiú az ötvenes évekből?

Jóval később ismertük meg, 1982-ben, bár már előtte szerepelt édesapjával a Televízióban többször is. Először még a hatvanas évek elején, aztán pedig egy bohózatban is.
De úgy, hogy “Ő a Markos” – hogy így tudjuk a nevét – ez az időszak majd csak a Humorfesztivál után jött el.
Budapesten született, 1946. július 22-én, A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, és Karinthy-gyűrűvel kitüntetett humorista, folytatta a hagyományokat, hisz édesapja is színész, parodista, komikus volt.

Érettségi után a Színház- és Filmművészeti Főiskolára járt, de végül az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte meg diplomáját. Játszott a Tháliában, majd hosszabb ideig külföldön dolgozott. Az 1982-es Humorfesztiválon tűnt fel. Nádas Györgygyel alkottak egy párost, és a fergeteges siker után

együtt folytatták pályafutásukat,  rendkívül sikeresek voltak, humorukat imádta, imádja a közönség. Markos György rögtönző képessége legendás, lényegében minden szerepének az alapja van meg, a többit abban a pillanatban adja hozzá.

Dolgozott a Mikroszkóp Színpadon 10 évig, aztán a kilencvenes évek közepe óta külön folytatták pályafutásukat. Időnként, azért fellépnek együtt.

Fotó: Fortepan, Urbán Tamás

loading…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.